torstai 24. tammikuuta 2019

Ukkohalla-Paljakka ajot

11-13.1.2019 Joonas lähti kisaamaan Ukkohalla-Paljakkaan luokkaan MD4 2x35 4h tauolla. Ilmoittauduimme ensin MD8 luokkaan, mutta sattumusten jälkeen päätimme soittaa kilpailupäälikölle että voiko luokkaa vielä vaihtaa. Onneksi se onnistui. Tosin lähtöpaikka olisi silloin viimeinen.

Koiriksi valikoitui neljä urosta, viime vuoden kilpavaljakosta mukaan lähti Tare ja Näsä, tämän vuoden uudet tulokkaat Demon ja Uuttu. Uuttu on kolme vuotias alaskanhusky jonka ostimme viime keväänä. Demon pentuna meille tullut siperian- ja alaskanhuskyn sekoitus.

Täällä kotikatsomossa jännitys oli melkoinen kun kisassa oli meille tarjolla reaaliaikainen paikannuspalvelu. Huippua! Sieltä seurailin kuinka Joonas ohitteli edellä menijöitä ja oli viimein välietapilla pakollisella 4h tauolla. En osannut yhtään arvioida mikä väliaika olisi eikä niitä löytänyt mistään. Sitten Joonas soitti ja sanoi että ollaan johdossa ja eroa kakkoseen 10min! Väliaika 1:30:42.

Johdossa Näsä ja Uuttu, pyöräkoirina Tare ja Demon
(Kuva Marja-Liisa Kiuru/AVEK ry)


Ensimmäinen 35km on toki vasta puolet matkasta. (Lopputuloksissa matka varmistui ja se oli vain 29km mutta tätä emme tienneet vielä tuolloin.) Pian koitti lähtöaika ja vihreä ympyrä kartalla alkoi liikkumaan kohti maalia. Jännittävät 1,5h myöhemmin Joonas ylitti maaliviivan aikaan 1:39:23.

Yhteisaika oli siis 3:10:05 ja nopeus 18,31km/h. Sijoitus 1/18.!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti