maanantai 20. huhtikuuta 2015

Käyttökoe

18.4 Saimme lapset hoitoon ja lähdimme jyllin käyttökokeeseen. Saimme kärryn ja pari koiraa lainaan tuttavaltamme ja valjakossamme juoksi yhteensä 7 koiraa. Meidän vuoro oli kolmantena.

Ihan ensimmäiseksi tuotiin ihana pieni valkoinen koira häiriöksi ja katsottiin kuinka ne siihen suhtautuu. Sykkeelle tuotti hiemaan ongelmaa kun taas Katti oli vaan kiinnostunut katsomaan mikä se oikein on. Sitten lähdettiin liikkeelle. Joonas istui kyydissä huudellen käskyt ja tuomari oli "ratissa".Hankalaksi sen teki se, että olemme ennenkin siellä ajaneet ja Katti muisti mistä ollaan aikaisemmin menty. Sieltähän se sitten koitti mennä uudestaankin. Ja kun Joonas ei tiennyt mihin tuomari seuraavaksi käskee, hänen epävarmuus suunnista heijastui heti myös Katin suoritukseen epävarmuutena. Reitille sattui myös paha paikka, risteykseen oli sijoitettu häiriövaljakko ja heti sen perään kaksi pientä koiraa tien reunaan. Niiden välistä piti sitten pujahtaa ja jatkaa suoraan. Se ei mennyt kovin hyvin, Katti meinasi kääntyä risteyksestä ensin oikealle takaisin varikolle. Onneksi se kuitenkin lopuksi tajusi mihin pitää mennä ja olisi vienyt hienosti valjakon pikkukoirista ohi. Tuomari kuitenkin hidasti vauhtia juuri koirien kohdalla ja Syke ampaisi tietysti niiden kimppuun. Harmittava takaisku joka pudotti Sykkeen pisteitä paljon.

Takaisin autolle päästyään tuomari antoi suullista palautetta suoriuksesta. Jäimme odottamaan pisteiden laskua ja palkintojen jakoa. Kävimme ajamassa tässä välissä vielä yhden lenkin ja sinne pääsi myös Kerttu mukaan. Olin itse kyydissä ja Joonas ajoi. Tämä lenkki oli todella erilainen kun koesuoritus. Upea tunne kun kaikki epävarmuus Katin johdosta oli tiessään ja se totteli jokaisen käskyn kerrasta ja häntä heiluen. Jos tuomari olisi ollut tällä kertaa mukana, olisi Katti varmasti saanut täydet pisteet :)

Palkintojen jaossa Katti sai tuloksen REKÄ-JOH-2 pistein 52 ja Syke REKÄ-YLE-2 pistein 46. Katti oli myös paras johtaja ja sai hienon lautasen. Harmittaa ainoastaan se, että jos Katti olisi saanut yhden pisteen enemmän, siitä olisi tullut KVA. Ehkä sitten ensi kerralla :)

Katti ja Joonas palkintojen jaossa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti